YOGATIPS

Här är några generella yogatips som kan vara till hjälp för både nybörjare och erfarna utövare:

1. Om du är ny på yoga, börja med att lära dig de grundläggande yogapositionerna (asanas) innan du utforskar mer avancerade variationer (videor på dessa ingår i olinemedlemkapet). Detta hjälper dig att bygga en stark grund och förstå rätt kroppshållning och teknik.

2. Var lyhörd för din kropps signaler och gränser under yogapasset. Undvik smärta eller obehag. Respektera och acceptera var du är i din praktik för tillfället. Lyssna på kroppen.

3. Andningen är en viktig del av yogapraktiken. Försök att vara medveten om din andning under hela passet. Andas lugnt och djupt, och försök att koordinera dina rörelser med andningen. En medveten andning kan hjälpa till att lugna sinnet och skapa en djupare upplevelse i din praktik.

4. Sträva efter att utmana dig själv inom rimliga gränser och gradvis öka svårighetsgraden i din praktik. Men se också till att vara försiktig och undvika översträckning eller överansträngning av muskler och leder. Lyssna på kroppens signaler och ge den tid att anpassa sig och växa. Men allra mest – släpp prestigen och ha kul!

5. Yoga ger bäst resultat genom regelbunden träning. Försök att skapa en regelbunden yogapraktik genom att sätta av tid varje dag eller några gånger i veckan för att träna. Även korta sessioner kan vara värdefulla – 10 minuter per gång ger mycket god effekt! Kontinuiteten är viktigare än längden på varje pass.

6. Yoga handlar om att vara närvarande i stunden. Försök att släppa tankar om det förflutna och framtiden och fokusera på din andning och dina rörelser. Det kan hjälpa dig att uppnå en djupare koncentration och upplevelse av din praktik.

7. Kom ihåg att varje persons yogaresa är unik. Jämför dig inte med andra eller förvänta dig omedelbara resultat. Var tålmodig med dig själv och ha tillit till processen. Varje steg du tar på mattan är en del av din personliga utveckling.

8. Yogahjälpmedel som exempelvis yogablock, bolster, yogabälten, filt och mediationskudde kan användas för att göra din yogapraktik såväl mindre utmanande som mer!

Har du frågor kring din yogapraktik? Vänligen kontakta Jenny

Exempelvideor