CORETRÄNING MED YOGA

Coreträning inom yoga fokuserar på att stärka och aktivera kroppens kärna, som inkluderar musklerna i mage, rygg och bäckenbotten. Coremusklerna är centrala för stabilisering av kroppen och ger stöd åt ryggraden och inre organ.

Coreträning inom yoga syftar till att utveckla styrka, stabilitet och flexibilitet i dessa muskler. Genom att engagera och aktivera coremusklerna i yogapositioner (asanas) kan man förbättra kroppshållning, öka kroppskontrollen och minska risken för skador. 

Till exempel kan plankpositioner (exempelvis hög planka eller sidoplanka) vara effektiva för att stärka mag- och ryggmusklerna. Andra stående positioner som krigaren eller trädet kan också engagera coremusklerna samtidigt som de förbättrar balansen och kroppskontrollen.

Andningsövningar (pranayama) kan också spela en roll i coreträning inom yoga. Genom att använda rätt andningstekniker kan man öka medvetenheten om coremusklerna och förbättra deras aktivering under träningen.

Genom att integrera coreträning i din yogapraktik kan du uppnå bättre kroppskontroll, stabilitet och en starkare kärna som kan stödja dig i både din yogapraktik och i vardagen. 

Passar dig som är van att yoga eller träna. Kan anpassas delvis.

Exempelvideor